De Hoop ggz

De divisie klinische zorg is verantwoordelijk voor de zorg in de 3 klinieken voor volwassenzorg op Dorp De Hoop in Dordrecht. We behandelen volwassenen met verslavingsproblemen, psychische problemen en met een dubbeldiagnose. De teams bestaan uit enthousiaste professionals die lef tonen en net dat stapje zetten om een cliënt verder te helpen.

Het team wat je aanstuurt, bestaat totaal uit 47 fte. Hieronder kun je meer lezen over de teams:

Team detoxkliniek Crosspoint
Detoxkliniek Crosspoint is gevestigd in Dordrecht op het terrein van dorp De Hoop en heeft 17 klinische bedden tot zijn beschikking. Detoxificaties kunnen op indicatie worden geboden aan het begin of tijdens een hulpverleningstraject. Afhankelijk van de vraag van de verwijzer richt Crosspoint zich hoofdzakelijk op de volgende doelstellingen: Detoxificatie van middelen, vergroten van ziekte-inzicht en motivatie, indiceren voor en toeleiden naar de juiste vervolghulp. Wij streven in onze hulpverlening naar een zorgvuldige, verzorgde, zorgzame en bezorgde manier van zorgverlening. We hechten waarde aan een goede samenwerking met ketenpartners, intern en extern, om continuïteit en goede zorg te kunnen bieden. Cliënten op de afdeling zijn (geweest) zeggen het volgende over Crosspoint: “Ik heb de nodige hulpverlening gehad, maar hier ben ik in een warm bad gevallen” “Hier word ik echt gehoord en ben ik geen nummer” “Hier mag ik in de eerste plaats gewoon zijn.”

Team psychiatrie & dubbeldiagnose kliniek Mast 1 en 2
Binnen de kliniek Psychiatrie en dubbel diagnose behandelen we mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, al dan niet in combinatie met drugsgebruik. De afdeling heeft 24 bedden, die zijn verdeeld over 2 leefgroepen. Klinische behandeling is een opschaling van ambulante behandeling. De doelgroep van de psychiatriekliniek bestaat uit mensen met: De ‘grote’ psychiatrische beelden (schizofrenie, vitale depressie, autisme, bipolaire stoornissen met eventueel bijkomende verslaving of LVB (mogelijk triple diagnose, als er ook sprake is van verslaving)). Primaire doel van de behandeling is het terugdringen van de psychiatrische symptomen, middels diagnostische, medicamenteuze, structurerende en beschermende interventies. Daarnaast richt de begeleiding op het behoud of herstel van het rol functioneren, middels een activerend dagprogramma binnen een veilig en ontspannen leefklimaat. Het behandelconcept is gebaseerd op herstelgerichte en Community Reinforcement Approach (CRA) principes. Dit aanvult met traumabehandeling, een module psychotische klachten, een module verslavingsbehandeling en andere modules vanuit de zorgpaden zoals geïmplementeerd binnen De Hoop. De detoxbehandeling en de behandeling van de stoornis zal integraal uitgevoerd worden. De behandeling van de psychiatrische stoornissen vraagt een nauwe samenhang met medicamenteuze behandeling, training, begeleiding en klachtgerichte behandeling van de stoornissen d.m.v. psychologische behandelingen. Wij streven in onze hulpverlening naar een zorgvuldige, verzorgde, zorgzame en bezorgde manier van hulpverlening.



 

Vrijwilliger vervoer naar tandarts

Chauffeur voor tandartsbezoek (Vrijwilliger)


005344095

Als chauffeur begeleid en rijd je de cliënten van en naar de tandarts bij Jellinek in Amsterdam.

We zijn opzoek naar een Chauffeur voor de pendeldienst naar Jellinek. Deze pendeldienst naar de Jellinekkliniek in Amsterdam vindt plaats op vrijdag.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

  • van harte instemt met de christelijke visie van De Hoop en wil werken vanuit een christelijke levensovertuiging en meelevend lid is van een kerk of gemeente;
  • beschikt over goede sociale vaardigheden en contactuele eigenschappen;
  • in het bezit is van een geldig rijbewijs;
  • enige ervaring heeft in het vervoeren van personen;
  • flexibel is ingesteld;
  • op dinsdag of vrijdag beschikbaar is van 08.15-14.00.

Wij bieden vrijwilligers:

  • een vrijwilligersovereenkomst, waarbij u verzekerd bent tegen ongevallen en aansprakelijkheid;
  • een fijne werksfeer binnen een enthousiast team van vrijwilligers en beroepskrachten;
  • reiskostenvergoeding.

Maar vooral:

  • de mogelijkheid om echt het verschil te maken in het leven van mensen;
  • de mogelijkheid om je geloof praktisch handen en voeten te geven.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Vacaturetype / functietype:
Oproepkracht

Werkuren:
Vrijwilliger

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
15-05-2024

Startdatum:
19-04-2024

Locatie:
Dordrecht



Contactpersonen:
Rick Millarson
mobiel: 0634246966

Bedrijfspagina:
http://www.dehoop.org